U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Wo man mich versteht

De afstudeervoorstelling van verhalenverstelster Maria Winter aan de Vertelacademie.

'Wo man mich versteht´ is een vertelvoorstelling over hoe het is, je thuis te verlaten en in een nieuw land aan te komen. Verhalen vertellend onderzoekt Maria Winter, oorspronkelijk uit Nederland, wat thuis zijn betekent en hoe je jou thuis vindt.
21 februari 2016, 16:00 uur.
Theater Atelier Stuttgart (Duitsland).
Reserveringen: Theater Atelier Theater Atelier

Feuerspuren 2015

Het unieke internationale vertelfestival in Bremen (DE), Gröpelingen.

Feuerspuren in de Lindenhofstrasse in Bremen 7 - 8 november 2015. Het is herfst en vroeg donker. In Bremen de tijd voor de FEUERSPUREN, een voor Europa uniek meertalig vertelfestival. In de gezellige winkelstraat ontvangen meer dan 70 vertellers hun publiek in de wasserette of de moskee, op de boerderij of in de fietsenwinkel, in bus 82 of in de grote Jurte waar een lekker vuurtje brand. Terwijl honderden vaak meertalige verhalen voor kinderen, jongeren en volwassenen te horen zijn, zijn er op vier podia in de straat vuurshows te zien. Het thema van dit jaar is Metamorphosen want geen enkel verhaal blijft hetzelfde op zijn reis door verschillende talen, tijden, plaatsen en hoofden.
Meer informatie vind u op de internetpagina van het Festival Feuerspuren.

Voor de pet

De herfsteditie van het vertelfestival voor de pet in Zwolle

Herfst: een authentieke nomadentent op de mooiste plek van Zwolle, een romantisch theatertje op een schip, een vuur, verhalen en muziek.
De Vertelacademie werkt samen met de Verhalenboot aan dit mooie intieme festival.

26, 27 en 28 september 2014, De Verhalenboot, Thorbeckegracht, Zwolle.