U bent hier: Home / Cursussen / De vertelacademie

De Vertelacademie

Cursussen en workshops op het terrein van het verhalen vertellen

VertelacademieTijdens hun jarenlange samenwerking hebben Marco Holmer en Raymond den Boestert steeds met plezier samenwerking gezocht met andere docenten. Aanvankelijk gebeurde dat binnen het Vertelcollectief, daarna tijdens vertelweekenden die op Terschelling werden georganiseerd. Zij werkten intensief samen met muziek-, stem-, mime-, clownerie- en dans- docenten, zodat daaruit een unieke kruisbestuiving ontstond.
In de zomer van 2004 werd het startsein gegeven voor een uitwisseling op langere termijn met verschillende collega’s. De bedoeling was om tot een standaard voor de basis- en vervolg-cursus te komen.
Tijdens de eerste bijeenkomst ontstond direct een toekomstbeeld; de oprichting van een vertelschool. Twee jaar lang werd in het team informatie uitgewisseld en over de inhoud van de cursussen gediscussieerd. Daarbij gebruikten de docenten elkaar als studieobject om nieuwe inzichten te onderzoeken.
In de zomer van 2006 werd het besluit genomen om de krachten te bundelen en het bestaande cursusaanbod aan te vullen en te verfijnen. De Vertelacademie was geboren!

Vertelacademie docent Marco