U bent hier: Home / Nieuws / Een corona vertelling

Een corona vertelling

Een Corona verhaal waarin alles gelukkig op zijn pootjes terecht komt.

Een Lockdown zonder theater en zonder vertellingen is als een verjaardag zonder gasten. Het Verhalenbedrijf heeft daar net als alle andere kunstenaars last van.

Gelukkig gaat het met sommige verjaardagen tijdens de Corona lockdown gewoon goed!

Het Corona cadeau
‘s Morgens was Herman zeer treurig. Het verjaarsfeestje van Özlem kon vanwege de lockdown niet doorgaan. Hij had zich zo op spelletjes en taart verheugd. Op tafel lag nog haar cadeau klaar. Mooi ingepakt in bloemenpapier.
Herman nam het cadeau onder zijn arm, trok zijn jas aan en ging naar buiten.
Toen hij weer terug kwam vroeg mama waar het cadeau gebleven was.
Herman vond het sneu voor Özlem. Geen verjaardag en geen cadeau, daarom had hij het, vanwege Corona, bij haar voor de deur neergezet.
Dat vond mama een Cool idee. Je moest voorzichtig zijn in de Coronatijd. Alle twee hoopten zij dat Herman het pakje voor de goede deur had neergelegd.
Precies op dat moment deed een oma haar huisdeur open. Voor die deur lag een cadeau.
Daar was zij blij mee. Ze wilde juist een verjaarscadeau voor haar kleinkind gaan kopen.
De volgende dag nam zij het mee naar haar kleinkind, maar Luka wilde het cadeau niet eens uitpakken. Je kon direct zien dat het geen cadeau was voor een jongen. Het was ingepakt in roze bloemenpapier.
Daar had oma niet op gelet. Ze beloofde Luka meteen een nieuwe cadeau.
Omdat het cadeau nu overbodig was nam de moeder van Luka het mee naar haar werk.
Toen zij het verhaal van het cadeau aan haar collega’s vertelde werd Susanne meteen enthousiast. Dat verrassingscadeau kwam haar goed van pas. Zij was de verjaardag van haar peetkind helemaal vergeten. Zij had zich al zorgen gemaakt over een passend cadeau.
‘s Middags fietste Susanne snel naar haar peetkind. Zij verontschuldigde zich uitvoerig en gaf Özlem het pakje. Öslem was helemaal blij met het cadeau. Dat had bovenaan op haar verlanglijst gestaan.
Zij was alleen erg verbaasd geweest over de verjaarskaart in het pakje. Daarop stond "Happy Birthday groetjes Herman".
Zij belde Herman meteen op. Beiden waren erg verbaasd dat het cadeau zomaar vanzelf naar Özlem gelopen was.
Op zijn eigen verjaardag ging Herman allereerst bij de voordeur kijken. Misschien was er ook een cadeau naar hem toe gewandeld.