U bent hier: Home / Service / Links / Vakgebied inhoud

Vakgebied inhoud

Achtergonden van het verhalen vertellen
Storytelling FAQ
De meest gestelde vragen over verhalen vertellen. Een plek waar allerlei tips over vertellen zijn verzameld, compleet met verwijzingen naar de oorspronkelijke bronnen. Bovendien informatie over (Amerikaanse) organisaties. (Engelstalig)
Storyarts
Storyarts richt zich o.a. op het onderwijs. Op de site vind u lesplannen, artikelen en ideeën. Zij geven de maandelijkse (elektronische) nieuwsbrief Musing uit, waarop men zich via de site kan abonneren. (Engelstalig)
The Art of storytelling
Hints en technieken over het vertellen. Met onder anderen een online handboek. (Engelstalig)
Center for Digital Storytelling
Verhalen worden op steeds meer plaatsen verteld. Het centrum begeleid internetters bij het digitaal vertellen. Met onder meer een kookboek, software adviezen, projecten en links naar digitale vertelplaatsen. (Engelstalig)
Digital Storytelling
Open Thinking Wiki over Digitaal vertellen met links ideeën en hints.
Merkels Erzählkabinett
In de afdeling "Vom Erzählen" van het vertelkabinet van Prof. Dr. Johannes Merkel van de universiteit van Bremen vind u verschillende artikelen over de opbouw van verhalen, vertelcultuur, en de bijdrage van het vertellen aan de taalontwikkeling van kinderen. (Duitstalig)
Erzählwerkstatt Bremen
Verhalen vertellen als middel voor taalontwikkeling bij kinderen in kinderdagverblijven en scholen. Website van het Duitse project Erzählwerkstatt Bremen. (Duitstalig).
Vertelforum.nl
De digitale ontmoetingsplaats voor vertellers. Uitwisseling, het delen van kennis, tips, vragen en antwoorden van en voor vertellers.
The Art of Storytelling Show
Podcasts met interviews die brother Wolf met vertellers uit verschillende landen maakt over het fenomeen vertellen.